Thursday, February 28, 2013

RAHSIA TIDAK AKAN PAPA KEDANA TERBONGKAR!



Suatu hari saya didatangi oleh seorang tua yg tiba2 ada di depan saya lalu berkata "Cik mahu tak rahsia supaya Cik tidak akan papa kedana sampai bila2". Saya pantas menjawab "nak..nak.." Lalu org tua itu meminta saya kuarkan dompet duit saya ... Dlm fikiran saya mula mengesyaki yg org tua ini mempunyai niat yg tidak bagus tp dlm masa yg sama hati saya berkata tak apa saya cuba memenuhi permintaan org tua itu.




krmy | jennifer lawrence | cloud atlas | e penyata gaji | anm | samsung s4 | epl | samsung galaxy s4 | adobe flash player | fantasy premier league | cimb clicks 

Wednesday, February 27, 2013

Harlem Shake, Fenomena Baru Dunia Maya



Setelah dihebohkan dengan tarian Gangnam Style yang dipopulerkan oleh penyanyi asal Korea Selatan, PSY; kini dunia internet tengah dihebohkan dengan tarian Harlem Shake. 




krmy | jennifer lawrence | john cena | ps4 | e penyata gaji | penyata gaji | anm | samsung s4 | epl | saps | fantasy premier league 

Tuesday, February 26, 2013

Kenapa Uban Mula Tumbuh Pada Usia 20-an?



Apabila seseorang itu telah mencapai usia 20-an, sebahagian daripada golongan ini akan menampakkan ketumbuhan putih di rambut mereka.




oscar 2013 | ps4 | john cena | fizz fairuz | oscar | penyata gaji | e penyata gaji | berita semasa | anm | harlem shake 

Monday, February 25, 2013

Cara Pemanduan Kereta Ketika Kecemasan



BREK GAGAL BERFUNGSI 
Seseorang pemandu menekan injak brek, tetapi injak brek terus menyentuh lantai.
Pamkan injak brek dengan segera, bagi memulihkan tekanan brek.




ps4 | fizz fairuz | e penyata gaji | penyata gaji | berita semasa | harlem shake | anm | cuepacs | saps | malaysia kini 


Sunday, February 24, 2013

WOW! SERPIHAN TAHI BINTANG JATUH DI RUSSIA BERNILAI £6.500?



WOW! SERPIHAN TAHI BINTANG JATUH DI RUSSIA BERNILAI £6.500? | Serpihan Pertama Meteorit Yang Meletup Di Russia Ditemui Dan Setiap Satu Darinya Di Anggar Bernilai Sehingga £6.500




ps4 | fizz fairuz | harlem shake | htc one | anm | penyata gaji | malaysia kini | spr | brim 2.0 | hotmail 

Friday, February 22, 2013

Kisah Kucing Paling Setia Dalam Dunia



Inilah Si Karim, Kucing Yang Setia Mencari Rumah Majikannya Hingga Menempuh 3.218 KM




harlem shake | fizz fairuz | malaysia kini | kwsp | br1m online | brim 2.0 | jobstreet | air asia | airasia | groupon 

Thursday, February 21, 2013

Dapatkan Koordinat di Google Map Untuk GPS



Sebelum guna GPS untuk pergi ke sesuatu tempat, kebiasaannya aku check dulu dekat Google Map untuk mendapatkan Koordinat tempat tersebut. Selepas tu aku setkan koordinat tu kat Application GPS aku, Papago.




meteor russia | harlem shake | malaysia kini | fizz fairuz | lahad datu | kwsp | airasia | currency converter | groupon | br1m online 

Wednesday, February 20, 2013

Pak Mie dan 500 ekor anjingnya (UPDATE)



Assalamu'alaikum Warah Matullahi, Wabarakatuh

Di sini aku nak lagukan satu cerita. Adapun cerita ini ada bahagian yang sedih dan ada pula bahagian suka-suka. Ceritanya pasal Pak Mie dan Mak Intan, kisah benar yang berlaku depan mata kepala aku sendiri.




meteor | meteor russia | lahad datu | harlem shake | malaysia kini | kwsp | uitm student portal | student portal | airasia | air asia 


Tuesday, February 19, 2013

Video yang Rakyat Malaysia mesti tonton



Harap kita elakkan dari menyalahkan sesama kita. Tumpu kepada penyelesaian masalah. Lepas tue kalau boleh, cuba faham dan jangan la asyik2 nak hentam orang melayu dalam isu neh.




meteor russia | harlem shake | lahad datu | malaysia kini | valentine | spp | manchester united | student portal | student portal uitm | airasia 

Monday, February 18, 2013

Ini Dia 4 Makanan Mematikan di Asia



Berhati-hatilah dengan beragam bentuk makanan yang ada dihadapan Anda. Karena, tidak semua makanan yang Anda komsumsi benar benar nikmat hingga akhirnya. Seperti si buah asli dari tanah Asia, Durian.




harlem shake | meteor russia | real madrid | valentine | malaysia kini | manchester united | uitm student portal | spp | unimas | student portal 

Ini Dia Gaji Programer Google, Apple, dan Facebook



Tahukah Kamu - Google memang dikenal memanjakan karyawannya dengan berbagai kemudahan dan gaji besar. Sebagai bukti, sebuah penelitian mengungkap programmerGoogle mendapat gaji paling besar dari perusahaan IT lain. Hasil penelitian Glassdoor, websiteinformasi lapangan kerja, mengungkapkan gaji programmerGoogle lebih besar dari pada Facebook, Apple, eBay dan Zynga. 




harlem shake | meteor russia | real madrid | valentine | malaysia kini | manchester united | uitm student portal | spp | unimas | student portal 

Sunday, February 17, 2013

Drama Setia Hujung Nyawa: Perkara Yang Perlu Anda Tahu



Drama Setia Hujung Nyawa yang mendapat sambutan hangat jutaan penonton, kini sudah sampai ke episod akhir.

Biarpun mendapat sambutan yang hangat, kami pasti masih ada yang tidak berkesempatan untuk menonton atau kadang-kadang saja tonton atau mungkin juga tak tahu langsung pasal drama Setia Hujung Nyawa ni.

Baiklah, bagi anda yang ingin tahu, disini kami kongsikan perkara yang perlu anda tahu mengenai drama Setia Hujung Nyawa.




champions league | real madrid | valentine | malaysia kini | psy | manchester united | mbo | student portal uitm | gangnam style | student portal 


Friday, February 15, 2013

Berwaspada: Spam Melayu Ketagih Follower & Likes Melanda Facebook!



SPAM yang sedang melanda Facebook dulunya dalam bahasa Inggeris. Nampak gaya sekarang ianya datang dari dari orang melayu sendiri yang tak bertanggungjawab pula. Jika anda jumpa post atau komen rakan-rakan anda seperti ini, jangan sesekali klik link yang tertera atau akaun anda juga akan terlibat sama memasarkan "spam" tersebut kepada rakan-rakan anda yang lain.




shila amzah | psy | cinema | tgv | gsc | fa | chinese new year | magnum | games | toto 

Thursday, February 14, 2013

Awas! Bahaya tinggalkan GPS dalam kenderaan



Menurut info, kejadian ini berlaku diakibatkan oleh GPS yang ditinggalkan di dalam kereta tersebut yang kemudiannya meletup berpunca dari kepanasan cahaya matahari. Kerosakan yang dialami oleh kereta tersebut amat serius terutama di bahagian pemandu. Berhati-hati supaya insiden sebegini tidak akan berulang.




shila amzah | chinese new year | fa | tgv | cinema | gsc | games | y8 | 4d | fb 

Tuesday, February 12, 2013

Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan



Buat anda yang ingin bekerja di sektor kerajaan, tapi TAK TAHU CARANYA...
Dibongkarkan "Rahsia Sulit" Bagaimana Untuk Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Dengan Mudah Tanpa Menggunakan Sebarang "KABEL"




adam syukri | shila amzah | chinese new year | fa | tgv | gsc | 4d | 4d2u | fb login | mudah.com.my 


Sunday, February 10, 2013

Biasiswa Maybank 2013 Dalam Negara



Cara Mohon Biasiswa Maybank 2013 Dalam Negara | Biasiswa Maybank 2013 Dalam Negara kini dibuka bagi permohonan. Dibawah merupakan sedikit maklumat dan cara untuk memohon biasiswa Maybank.




adam syukri | br1m online | chinese new year | lhdn | br1m | br1m 2.0 | mudah.com.my | brim | brim 2.0 | pos malaysia 

Perempuan Yang Tak Pernah Tutup Mulut



Bukan nak gelak tapi kalau tengok pun mesti nak tergelak.. pompuan dalam gambar ni tak pernah bergambar dengan mulut tertutup. Semua situasi bergambar dia bukak mulut dia. hahah.. maybe self expression dia yang asli. Peace.




adam syukri | shila amzah | br1m 2.0 | br1m | brim | mudah.com.my | uum portal | chinese new year | gmail login | lhdn 

Thursday, February 7, 2013

JAWATAN KOSONG TERKINI DI SURUHANJAYA PERKHIDMATAN AWAM (SPA) 3,646 KEKOSONGAN (17 FEBRUARI 2013)



Terdapat 3,646 di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) pada FEBRUARI 2013. Jawatan perkidmatan awam yang dibuka untuk permohonan bulan februari 2013 adalah seperti:




br1m 2.0 | semakan br1m | mudah.com.my | br1m | brim 2.0 | gmail login | lhdn | bl1m | upsi | magnum result 

Semak Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 (BR1M)



Semak Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 (BR1M) | Tarikh tutup permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) sudah hampir tiba. Sekarang tiba lah masanya untuk pemohon menyemak sama ada permohonan berjaya atau sebaliknya.




br1m 2.0 | semakan br1m | mudah.com.my | br1m | brim 2.0 | gmail login | lhdn | bl1m | upsi | magnum result 

Wednesday, February 6, 2013

Video Kejadian Sinkhole Di China Jan 2013



Baru-baru ini telah berlaku fenomena yang disebut sebagai sinkhole di Guangzhou, China, yang telah menelan bangunan. Menurut Shanghaiist, saiz lubang ini kira-kira 3230 kaki persegi dan sangat dalam.




mudah.com.my | br1m | brim | lhdn | gmail login | mrsm | liyana jasmay | mara | epl | fantasy premier league 

3 Panduan masuk ke universiti



1. Pinjaman pelajaran yang sesuai dan berpatutan.




brim 2.0 | mudah.com.my | brim | br1m | lhdn | poslaju | premier league | epl | pos laju | mara 

Monday, February 4, 2013

Tutorial : Cara Nak Install Game Angry Birds Space Versi PC | Free Download + Crack



Khas buat mereka yang nak install game Angry Birds Space di komputer atau laptop masing-masing. Di sini ada tutorial bagaimana anda semua boleh crack game ini dan main sepuas-puasnya.



Sunday, February 3, 2013

Tahukah Anda Berapa Hari Sahaja Anda Sihat Dalam Setahun?



Kajian terbaru pada masyarakat dari luar negara menunjukkan bahawa rata-rata seseorang hanya merasa 100 peratus sihat hanya selama 61 hari dalam setahun. Hari-hari lainnya mereka akan mengalami penyakit ringan seperti deman, influenza, batuk, atau keadaan tidak sihat yang lain seperti sengal-sengal dan lainnya.




blackberry 10 | mudah.com.my | br1m | brim | lhdn | pos laju | oum | viswaroopam | pbebank | poslaju